Oko 5.50 jutros došlo do upada više od 25 oklopnih vozila i džipova ROSU i oko 100 pripadnika ove specijalne jedinice na sjever KiM, saznaje RTS.policija-kosovo.jpg

U akciji ROSU jutros na sjeveru Kosmeta uhapšena su dva Srbina, saznaje Sputnjik.
U državnom vrhu Srbije za Sputnjik je potvrđeno da je akcija izvedena rano jutros.

Državni vrh ima neprekidne konsultacije, a o akciji na sjeveru Kosmeta su već obaviješteni Brisel, Vašington, Moskva i Peking, piše Sputnjik.
Nešto kasnije kosovska policija je saopštila da je uhapšen policajac u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića kao i još jedan osumnjičeni kod koga je pronađeno oružje.

U saopštenju kosovske policije se potvrđuje da je u ranim jutarnjim časovima na sjeveru Mitrovice policija sprovela akciju u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića.

- Ova policijska akcija izvedena je na osnovu naloga za pretres koji je izdao Osnovni sud, Posebno odjeljenje, a koji je rezultirao hapšenjem osumnjičenog policajca uključenog u nalog za pretragu - navedeno je u saopštenju. avodi se da se traga za drugim osumnjičenim policajcem.

- Tokom policijske akcije uhapšen je još jedan osumnjičeni kome je pronađeno oružje. U operaciji su pronađena i zaplijenjena još dva oružja i municija - ističe se u saopštenju.

Podsjećanja radi, u maju ove godine u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici oko šest sati ujutru začule su se sirene za uzbunu kada su jedinice ROSU upale na teritoriju sve četiri srpske opštine na sjeveru Kosova i Metohije.

Akciju su sproveli na teritoriji sve četiri srpske opštine na sjeveru Kosova i Metohije i trajala je više od šest sati. Nakon toga, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je da je tada na KiM uhapšeno 28 ljudi, od čega 19 policajaca i devet građana. Kako je pojasnio, od 19 policajaca, sedam su Albanci i jedan Bošnjak, a ostalo Srbi. Tom prilikom je naredio i punu borbenu gotovost Vojske.