U organizaciji Planinarskog društva „Vučji zub“ sutra će se u našem gradu održati četvrta po redu „Trka u kamenu – Trebinje vertikal 2019“, u muškoj i ženskoj konkurenciji.


Početak trke, čiji je cilj na vrhu Leotara, zakazan je za 10 časova sa obale rijeke Trebišnjice, pored Perović mosta.


Igor Škero, predsjednik Planinarskog društva „Vučji zub“ kaže da je ove godine više prijavljenih kandidata nego prethodnih godina.


„Imamo već 200 uplaćenih kotizacija, što ne znači da ih neće biti još. Na sami dan trke, od 8 do 9 časova, moguća je prijava u hotelu ‘Leotar‘ i preuzimanje startnih brojeva. Ovo je jako interesantna trka. Imamo privilegiju da bukvalno iz centra grada krenemo na vrh planine i savladamo 1.000 metara uspona za samo 5,2 kilometra. Najavljeno je lijepo vrijeme, pa smo sigurni da će svi takmičari i sa ovog ‘Vertikala’ ponijeti lijepe uspomene”, objašnjava Škero za Radio Trebinje.


On je kazao da ova trka nije jednostavna, nije je lako savladati – ali je lijepo iskustvo.


„Pored snage i izdržljivosti, potrebno je dosta vještine. Nije lako ni organizovati ovakvu trku ali je zadovoljstvo”, zaključuje Škero.


Obezbijeđene su i nagrade: za prvo mjesto u muškoj i ženskoj konkurenciji po 200 KM, uz prigodne poklone, za drugo – vikend aranžman i prigodni pokloni, a za treće prigodni pokloni.


Takođe, biće nagrađeni i takmičari stariji od 50 godina, kao i najuspješniji Trebinjci.


Izvor Radio Trebinje