Više od 460 učesnika prijavljeno za samit u Trebinju

set.jpg

Za Međunarodni samit energetike "SET Trebinje 2023" do sada se prijavilo više od 460 učesnika, a ovogodišnji slogan je "Energetska stabilnost zapadnog Balkana", izjavio je danas Srni direktor "SET" Aleksandar Branković.

"Prijavljen je 81 panelista i devet moderatora. Očekujemo do sada najveći samit u ovom dijelu Evrope, ako se uzme u obzir da se učesnici još mogu prijavljivati", rekao je Branković.

On je naveo da su prijavljeni učesnici iz zemalja regiona, Evrope, kao i stručnjaci i univerzitetski profesori.

"Trendovi decentralizacije, digitalizacije i elektrifikacije veliki su potencijal za revoluciju elektroenergetskog sistema i zato je cilj međunarodnog Samita energetike SET-Trebinje 2023 da relevantni stručnjaci govore o aktuelnim pitanjima i problemima, te pronađu najkvalitetnija rješenja”, dodao je Branković.

Samit energetike biće održan od 22. do 24. marta u organizaciji "Elektroprivrede Republike Srpske", grada Trebinja i kompanije "SET" Trebinje, pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srpske i Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara.

Napišite svoj komentar!

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Trebinje Danas već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja! Trebinje Danas zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Najnovije u ovoj kategoriji

×