Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske u vezi sa spornim šumskim gazdinstvima dalo nalog za istražne radnje i istakao da će ići krivične prijave.sume-viskovic.jpg
Naglasivši da su nedavno smijenjeni direktori gazdinstava sa najvećim gubicima, Višković je rekao da je Vlada uradila što se očekivalo i očekuje ispitivanje svih nelegalnih radnji i po dubini, jer nisu samo krivi direktori.

- Na tome ću istrajati - poručio je Višković pred poslanicima u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

On je naveo da je ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač dao nalog i idu istražne radnje u spornim gazdinstvima.

Vršilac dužnosti direktora Šumskog gazdinstva /ŠG/ "Romanija" Sokolac Vlajko Sekulić, direktor ŠG "Vrbanja" Kotor Varoš Stana Kuzmić, direktor ŠG "Oštrelj" Drinić Slađana Banjac, te direktor Centra za sjemensko-rasadničku proizvodnju Doboj Nikola Miličević juče su smijenjeni sa tih funkcija.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković pozvao je 12. septembra direktore 18 šumskih gazdinstava koja posluju negativno da sami napuste funkcije jer je cilj institucija stabilizacija preduzeća "Šume Srpske", koje je u prvih šest mjeseci imalo gubitak od 2,6 miliona KM.