Višković i Dodik (Foto: predsjednikrs.net) -
Mandatar za sastav nove Vlade Republike Srpske Radovan Višković zahvalio je danas predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku za povjerenje koje mu je ukazao dodijelivši mu mandat za sastav nove Vlade.

- Hvala predsjedniku na ukazanom povjerenju da mandat za sastav nove Vlade Srpske, poslije četiri godine, pripadne ponovo meni. U budućem periodu, to mi je velika čast i privilegija, ali i odgovornost - rekao je Višković.

Višković, koji je na čelu Vlade bio protekle četiri godine, istakao je da je Vlada u ovom periodu ispunila data obećanja, trudeći se da očuva ekonomsku stabilnost i nadležnosti Srpske.

- U prethodnom periodu sačuvana je ekonomska i politička stabilnost Republike Srpske, što će biti prioritet i u narednom periodu - rekao je on.

Višković je naveo da je važno štu su i poslodavci i sindikati prihvatili činjenicu da će nastaviti da predvodi Vladu Srpske.

- Naš cilj je socijalno pravednije i demografski održivo društvo. Očekujem od novih ministara da savjesno izvršavaju svoje obaveze - rekao je on.