Viskovic_foto.jpg
Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković sastao se danas u Solunu sa predsjednikom Grčko-srpske privredne komore Kostasom Geogriakosom.

Višković je upoznao je predstavnike Komore sa pogodnostima koje se investitorima pružaju za ulaganje u Republiku Srpsku, ističući da Srpska i u regionalnim okvirima nudi izuzetno atraktivno poslovno okruženje.

Najavio je da će poslovne mogućnosti Republike Srpske biti predstavljene grčkoj poslovnoj zajednici i na velikom ekonomskom formu, koji će u septembru biti održan u Solunu.

Takođe, na sastanku je konstatovano da grad Solun i pripadajuća regija, sa više od milion stanovnika, imaju veliki potencijal za uspostavljanje intenzivnijih ekonomskih odnosa sa privrednim subjektima iz Republike Srpske, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Georgijakos je istakao da saradnja privrednih komora pomaže razvoju ekonomskih odnosa Grčke i Republike Srpske.

On je naglasio da su odnosi Republike Srpske i Grčke dobri, te da postoji prostor za napredak ekonomskih odnosa.

- Postoji prijateljstvo, ali to nije dovoljno. Mislim da najviši cilj treba da bude unapređenje ekonomskih odnosa - rekao je Georgijakos.

On je dodao da je veći broj preduzetnika Republike Srpske ostvario kontakte sa privrednicima Grčke, ali da ta saradnja može da bude bolja u budućnosti.

Georgijakos je istakao da je velika čast za Grčko–srpsku privrednu komoru to što je danas posjetio predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

Višković je održao sastanak i sa gradonačelnikom Soluna Konstandinosom Zervasom.

Premijer Srpske se sastao i sa rektorom Aristotelovog Univerziteta Nikolasom Papaioanu.

Višković se ranije sastao sa sa generalnim direktorom Alumila Jorgosom Milonasom.

- Razgovarali smo o proširenju investicija koje Alumil ima u Vlasenici - izjavio je za RTRS premijer Srpske Radovan Višković.