20201104_110220_resize_55.jpg

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas u Trebinju da će, ukoliko se u ovoj regiji pogorša epidemiološka situacija i u bolnici ne bude mjesta, trebinjski Dom učenika postati kovid bolnica, a Vlada će obezbijediti smještaj đacima iz ove ustanove.

Višković je rekao da blizu 200 kreveta ima u Đačkom domu, koji je u prethodnom periodu bio karantin. On je rekao da će jedan broj djece, od njih oko 95 koji se tamo nalaze, biti prebačen u studentski dom, a drugi dio će biti razmješten u hotele.

- Već je dogovoreno vezano i za cijenu. Vlada zajedno sa gradom finansirati troškove, tako da djeca i roditelji neće imati dodatne troškove - rekao je Višković novinarima nakon sastanka sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem. Dodao je da u ovom momentu ima više od 200 pacijenata u Hercegovini sa upalom pluća, a kompletna bolnica ima 100 ležajeva, te da se sve ovo radi preventivno. Višković je još jednom apelovao da svi poštuju preporučene mjere.

On je rekao da projekti koji se rade u Trebinju nisu nešto što se radi samo za izbore, te da se ovdje radilo četiri godine. - Više od 70 projekta je rađeno. Vlada i institucije Srpske učiniće sve da se ovaj grad i Hercegovina u kompletu i dalje razvijaju. Mi vodimo računa o i regionalnom razvoju. Tako će biti i dalje - poručio je Višković.