Višković u Nevesinju - Foto: SRNA
Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Nevesinju da će u narednih mjesec dana biti potpisan ugovor o izgradnji i finansiranju Hidroelektrane Dabar koja će preporoditi život u Hercegovini i uticati na porast BDP-a u Srpskoj.

Višković je istakao da je Vlada Srske noćas dobila povratne informacije od kineskih investitora, ne precizirajući detalje ugovora dok ne bude potpisan.

Nakon sastanka sa načelnikom opštine Nevesinje Milenkom Avdalovićem rekao je da je razgovarano i o izgradnji vjetroelektrana na području Hercegovine Hrgud i Grebak, navodeći da će jedna već iduće godine biti na mreži.

Višković je naglasio da Vlada Srpske ostaje privržena da pomaže svim lokalnim zajednicama, pa tako i Nevesinju.

- Vodimo računa o uravnoteženim ulaganjima i projektima koji su od životnog značaja za građane. Naša je želja da se Nevesinje razvija i da ljudi ovdje ostaju - rekao je Višković.

Avdalović kaže da je na sastanku razgovarano o važnim projektima za opštinu Nevesinje.

- Sljedeće sedmice biće raspisan tender za rekonstrukciju regionalnog puta Nevesinje-Mostar do entitetske granice, što je od velikog značaja za Nevesinje - naveo je načelnik Nevesinja.

Avdalović je dodao da su u toku i radovi na prečiščaću vode na jezeru Alagovac, te da se projekat finansira sredstvima Vlade Republike Srpske i EBRD-a i da će biti završen do kraja novembra.

Višković i Avdalović su razgovarali o projektima od vitalne važnosti za Nevesinja i mogućnostima pokretanja privrednih kapaciteta. Razgovarali su i o infrastrukturnim projektima.

Sastanku su prisustvovali narodni poslanik Ilija Tamindžija, delegat u Vijeću naroda Republike Srpske Dragan Ristić, zamjenik načelnika opštine Bogdan Botić, predsjednik Skupštine opštine Nevesinje Momčilo Vukotić i potpredsjednik Sandra Kovačević, te predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Nevesinje Milosav Uljarević.