Sastanak sa guvernerkom Jonskih ostrva Cagaropulu - Foto: RTRS
Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je tokom današnjeg razgovora sa guvernerom Jonskih ostrva /Periferija Jonska ostrva/ Rodi Cagaropulu opredijeljenost Vlade i političkog rukovodstva Srpske za evropski put, naglasivši da se pod izgovorom ispunjavanja uslova za prijem u EU, često pokušava mijenjati ustavna struktura BiH.

- Vlasti Republike Srpske otvorene su za dijalog na putu evropskih integracija, s obzirom na jasno iskazanu volju pridruživanja EU, ali isto tako očekuju ravnopravno uvažavanje argumenata i pozicije Republike Srpske - rekao je Višković.

Tokom sastanka razmotrene su i mogućnosti za unapređenje međusobne saradnje u oblasti ekonomije, kulture i turizma, a predstavnici Jonskih ostrva pozvani su u uzvratnu posjetu Republici Srpskoj, gdje bi bili u prilici da predstave svoje turističke i privredne potencijale, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

U srdačnom i konstruktivnom razgovoru, razmijenjene su informacije o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH, sa posebnim osvrtom na proces evropskih integracija.

Sa guvernerom Cagaropulu, koja je svojevremeno obavljala dužnost potpredsjednika Evropskog parlamenta, razgovarano je o procesu evropskih integracija, kao i izazovima sa kojim se BiH i Republiku Srpska suočavaju na tom putu.

Premijer Srpske Višković boravi u višednevnoj posjeti Grčkoj, a danas se sastao i sa gradonačelnicom Krfa Meropi Idreu.