Sjednica Vlade Republike Srpske (foto: Vlada Srpske) -
Vlada Republike Srpske danas će na sjednici u Banjaluci razmatrati Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o koncesijama, po hitnom postupku.

Ministri će razmatrati i Prijedlog Uredbe o postupku dodjele sredstava privrednim subjektima u oblasti prevoza lica u drumskom saobraćaju i za saniranje finansijskog gubitka zbog posljedica pandemije virusa korona, najavljeno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Biće razmatran i izvještaj o radu Kompenzacionog fonda Republike Srpske za period januar-jun 2021. godine.

Pred ministrima će se naći i Plan interventnih nabavki proizvoda, robe i sredstava za 2022. godinu, te Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na statut Javne zdravstvene ustanove Specijalne bolnice za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Mlječanica" Kozarska Dubica .

Ministri će razmatrati i Prijedlog odluke o odobravanju sredstava za socijalno zbrinjavanje radnika u ukupnom iznosu od 1.835.893 KM, kao i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na plan utroška sredstava Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite za period 1. januar-30. novembar 2021. godine, u ukupnom iznosu od 3.156.189 KM.