Rektor Cetinjske bogoslovije, o. Gojko Perović, poručio je sinoć da Crkva stoji na raspolaganju državi sa svim svojim kapacitetima, i da je spremna da ustupi svoje zgrade i ustanove, ako je potrebno praviti stacionare.

„Ima dosta mladih koji se javljaju kako da pomognu, naše narodne kuhinje rade. Spremni smo da stavimo na raspolaganje svoje zgrade i ustanove, ako je potrebno praviti neke stacionare. Ne damo živote svojih bližnjih, svi mi vjernici imamo starije ljude u porodicama i ponavljam poziv vjernicima da se drže svih upustava nadležnih“, rekao je Perović gostujući uživo u emisiji Radio Svetigore i na društvenim mrežama, u okviru internet litije.

Vlada Crne Gore pozdravila je spremnost Mitropolije crnogorsko-primorske da ustupi svoje zgrade za stacionare, i tako da nemjerljiv doprinos u borbi protiv pošasti.

“Pozivamo rektora Perovića da dostavi spisak objekata koji se mogu koristiti za karantinski smještaj, kako bi stručne službe Ministarstva zdravlja sagledale i ocijenile ispunjenost uslova”, poručili su iz Vlade.