Vlada Republike Srpske u protekle tri godine putem različitih projekata uložila je više od 400.000 KM u opštinu Ravno u Federaciji BiH i nastaviće da pomaže povratničke opštine u Hercegovini, rekao je Srni direktor Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Dragan Štrbac.


Štrbac, koji je prisustvovao osveštenju Hrama Svetog velikomučenika Georgija u Bobovištima u opštini Ravno, objasnio je da je Vlada ulagala u ovu opštini u infrastrukturne projekte, elektrifikaciju povratničkih naselja, obnovu vjerskih objekata, izgradnju duštvenog i vatrogasnog doma, kao i u obnovu povratničkih stambenih jedinica, dok je na prostoru Hercegovine uložila oko 1,7 miliona KM.


Prema njegovim riječima, s obzirom na to da je položaj povratnika u Federaciji BiH veoma težak, Vlada Srpske će nastaviti da pruža snažnu podršku kroz realizaciju niza projekata čiji je cilj poboljšanje položaja povratničke populacije.


– Pružanjem pomoći povratničkim opštinama u FBiH čuvamo vjeru u Boga, običaje, tradiciju, identitet svog naroda koji vijekovima živi na ovim prostorima – rekao je Štrbac.


Njemu je danas uručena zahvalnica Crkvenog odbora za pomoć koju su pružili Sekretarijat i Vlada Republike Srpske u obnovi vjerskih objekata i procesu povratka u Bobovište.


Izvor Radio Trebinje