Njegovo preosveštenstvo episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije poručio je danas studentima iz Republike Srpske, učesnicima seminara "Škola lidera", da bez vjere i hrabrosti ništa kvalitetno u životu ne može da se uradi."To što će vas neko imenovati na neku važnu funkciju, ne znači da ste time postali i lider", naglasio je vladika Grigorje na početku svog obraćanja u okviru drugog dana seminara "Škola lidera", koja je okupila oko 250 studenata iz cijele Republike Srpske.
On je objasnio da je to tek početak puta na kojem oni treba da pokažu da su dostojni obaveze koju su preuzeli, ali i dovoljno stručni i sposobni da stanu ispred drugih.
Na ličnom primjeru i isječcima iz svojih dječačkih dana, vladika Grigorije je, na veoma živopisan i slikovit način, objasnio put od želja do njihovog ostvarenja, ali i ukazao na sva iskušenja koja stoje na tom putu.
"Možda je najvažnije prihvatanje da ne možemo biti sve u životu što bismo željeli. Bez vjere i hrabrosti ništa kvalitetno u životu ne može da se uradi, a to znači da i vaše buduće liderstvo podrazumijeva da imate upravo i vjeru i hrabrost. Vjera vas održava usredsređenim na cilj koji sebi postavljate, a hrabrost vam ne dopušta da posumnjate u taj put i taj cilj", istakao je vladika Grigorije.

Episkop zahumsko-hercegovački i primorski rekao je da nema čovjeka koji je rođen bez određenog dara, ali da je veoma važno da se na tom daru, talentu uporno i strpljivo radi kako bi se postigli rezultati.
"Bez toga ne postoje uslovi za bavljenje bilo kakvim ozbiljnim poslom", rekao je vladika Grigorije i naglasio važnost obrazovanja, shvatanja svijeta i procesa neophodnih za funkcionisanje.
Buduće mlade lidere vladika je pozvao da vode računa i o svojim saradnicima, koji će sutra biti dio njihovog uspjeha ili neuspjeha, sugerišući im da među njima šire ljubav i brigu za drugoga.Predavanju vladike Grigorija danas u Trebinju prisustvovao je i proslavljeni srpski košarkaš Dejan Bodiroga.
SRNA