Đak generacije Centra srednjih škola Trebinje je Vladimir Gutić, pametan i pristojan momak, koji se svojim ocjenama, angažovanjem u školskim i vanškolskim aktivnostimate te postignutim rezultatima na takmičenjima izdvojio kao prvi među maturantima ove škole.


Ponosan je što je đak generacije posebno što je na ovogodišnjoj listi istaknutih bilo dosta uspješnih, mladih ljudi.


„Ove godine iz Centra srednjih škola izašlo je mnogo kvalitetnih mladih ljudi. Meni je čast i veliko zadovoljstvo što sam upravo ja proglašen najboljim među njima“, ističe Vladimir.


Ova titula za njega predstavlja veliku motivaciju za dalje školovanje. Stekao je zvanje prehrambenog tehničara, nastavlja istim stopama, a nadamo se da će ga pratiti isti ili još veći uspjeh.


akcenat kada je u pitanju moja škola, tako da dalje nastavljam u istom pravcu, upisaću prehrambenu tehnologiju, kontrolu kvaliteta hrane, s tim da nisam zasigurno odlučio da li će to biti Tehnološli fakultet u Banjaluci ili Novom Sadu“, kaže ovaj nasmijani mladić.

U školi je naučio dosta. Znanje koje je stekao biće odlična i čvrsta osnova koju će na fakultetu nadograđivati.


„Moja očekivanja od srednje škole su zaista ispunjena, znanje koje sam očekivao sam i dobio i svakako da će mi to znanje, kako praktično tako i teoretsko, značiti u daljem školovanju“, navodi Gutić.


Tokom školovanja bilo je i teških trenutaka jer je osim škole pohađao i kurseve engleskog i ruskog jezika. Učestvovao je i u brojnim nastavnim i vannastavnim aktivnostima.


„Može se dosta toga postići ako se dobro organizujemo. Dobra organizacija je najvažnija, jer ukoliko dobro rasporedimo svoje vrijeme moći ćemo i da izađemo sa prijateljima, vozimo bicikl, da čitamo, da slušamo muziku i radimo ono što nas ispunjava. Tako da uvijek nađemo slobodnog vremena za naše hobije“, kaže Vladimir Gutić.


Maturanti Centra srednjih škola večeras otvaraju maturske večeri, a on će biti na čelu defilea svoje škole. Spremna je odjevna kombinacija u kojoj će zakoračiti u svijet odraslih.


„Svi smo uzbuđeni i željno iščekujemo da se lijepo provedemo. Spremna je odjevna kombinacija, večeras je defile i zabava, nadamo se da ćemo se lijepo provesti“, dodaje prvi među maturantima Centra srednjih škola.


Krajem ove sedmice znaće se imena i đaka generacije Gimnazije „Jovan Dučić“ i Tehničke škole Trebinje.


RT