Opštinski odbor SNSD-a Bileća danas je za novog predsjednika izabrao privrednika Nenada Vukoju, vlasnika mljekare ”Pađeni”,  saznaje Top Portal.

Na sjednici je smijenjen dosadašnji predsjednik Radovan Vuković koji je na čelu odbora bio od 2023. godine.

Iako je bio plan da se raspusti cijeli odbor, te imenuje povjerenik, došlo je do preokreta, te je za sada promijenjen samo predsjednik, dok odbor ostaje u istom sastavu.


Vukoje je bio kandidat SNSD-a za načelnika opštine na prošlim lokalnim izborima, ali je tada izgubio izbornu trku, od opozicionog kandidata Veselina Vujovića. Dugo se špekulisalo da je njegovom izbornom porazu ”kumovalo” stranačko nejedinstvo i kalkulisanje.

U bilećkom SNSD-u već odavno vlada veliko nezadovoljstvo, a višedecenijskom predsjedniku Radovanu Vukoviću zamjeraju se mnoge stvari i pripisuje veliki broj grešaka i privatizacija stranke, kao i činjenica da su njegova djeca napustila Bileću.

Vuković je u januaru 2022. po četvrti put jednoglasno izabran za predsjednika SNSD-a, dok se sada gotovo jednoglasno odbor okrenuo protiv njega.

Situacija u stranci kulminirala je na nedavnom sastanku opštinskog odbora sa generalnim i organizacionim sekretarom SNSD-a Srđanom Amidžićem i Igorom Dodikom, te potpredsjednikom Miroslavom Bojićem.

Upućeni navode da su tenzije bile na vrhuncu i da su iznesene mnoge zamjerke i optužbe. Nakon što je vrh stranke sagledao situaciju, u Banja Luku su u prošloj sedmici na sastanak otputovali odbornici SNSD-a i Nenad Vukoje kako bi se našlo rješenje za kritičnu situaciju u Bileći.

Nagađalo se da bi Vukoje mogao biti i kandidat za načelnika, međutim upućeni navode da bi Vukoja radije predložio drugog kandidata iza koga bi čvrsto stao.