Radnici gatačkog "Vodovoda" najavili su za ponedjeljak, 18. mart, stupanje u generalni štrajk zbog neisplaćenih plata, zaostalih doprinosa i nefunkcionisanja ovog preduzeća koje više nema ni dovoljno tehničko-materijalnih sredstava za neometan rad.
Predsjednik sindikalne organizacije ovog preduzeća Pero Mrkajić rekao je Srni da su radnici posljednju platu primili za septembar 2018. godine i to iz dva dijela u januaru ove godine, zbog čega su već danima u štrajku upozorenja.


"Ovo je neodrživo stanje. Odlučili smo da stupimo u generalni štrajk nakon koga ćemo donijeti odluku da li ćemo prisupiti rigoroznijim mjerama sindikalne borbe", naveo je Mrkajić.
On je istakao da su u ovu situaciju došli zbog prekomjernog zapošljavanja u "Vodovodu", u kome sada radi 58 radnika, dok je predviđeno da maksimalan broj radnika ne bi trebao da pređe 40.


Prema njegovim riječima, u više navrata su se sastajali sa rukovodstvom opštine Gacko, ali ti razgovori nisu dali željene rezultate i rješavanje agonije radnika "Vodovoda".


Predstavnik opštinskog kapitala u "Vodovodu" Jovan Kovačević juče je podnio ostavku na ovu funkciju.


Kovačević, koji je i predsjednik Skupštine opštine Gacko i visoki funkcioner tamošnjeg SDS-a, danas se nije javljao na pozive novinara Srne, a iz njegovom kabineta poručeno je da je na službenom putu.


Opština Gacko u preduzeću "Vodovod" ima 64 odsto vlasničke strukture.Izvor: Srna