Članovi Spasilačke službe „Volf“ iz Foče i Istočnog Sarajeva i Gorske službe spasavanja iz Bijeljine otputovali su u Tursku u područje pogođeno razornim zemljotresom.

U Spasilačkoj slubi „Volf“ Radio Foči je rečeno da su prihvatili poziv turske Uprave za katastrofe i vanredne situacije AFAD i Ambasade Turske u BiH da pomognu u spasavanju nastradalog stanovništva.

Za Tursku je otputovalo 13 spasilaca koji su osposobljeni za spasavanje u urbanim sredinama.

Na put dug 2.600 kilometara krenuli su sinoć, trenutno prolaze Bugarsku, a na krajnjem odredištu trebalo bi da budu večeras oko 20,00 časova.

„Sa sobom nosimo kompletnu opremu za spasavanje, šatore, hranu i vodu i imamo autonomiju 20 dana da budemo operativni. Krenuli smo sa tri vozila i teretom od 3.400 kilograma, a krajnje odredište je Hataj na granici sa Sirijom“, rekao je Radio Foči načelnik Spasilačke službe “Volf” Nenad Ikonić.

Od 13 članova spasilačke misije, četiri su pripadnici Gorske službe spasavanja iz Bijeljine, a devet Spasilačke službe Volf, od kojih trojica iz Foče- Nenad Ikonić, Duško Đurić i Mladen Stojanović i šestorica iz Istočnog Sarajeva.

U spasilačkoj ekipi su i dva psa obučena i licencirana, jedan za potrage, a drugi za mine.