Vozač B.R. iz Trebinja, koji je teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći u mjestu Tuhalji, na magistralnom putu Foča-Sarajevo, preminuo je u fočanskoj Univerzitetskoj bolnici, saopšteno je iz Policijske uprave Foča.

Nesreća se dogodila u kanjonu rijeke Bistrice juče oko 9.30 časova kada su se direktno sudarila dva vozila – „reno“, kojim je upravljao B.R. iz Trebinja, i „pežo“, kojim je upravljala A.H. iz Bara.

Oba vozača teško su povrijeđena i prevezena su na liječenje u Univerzitetsku bolnicu Foča, a tokom protekle noći sedamdesetčetvorogodišnji vozač iz Trebinja podlegao je povredama.

Iz Policijske uprave su naveli da se saobraćajna nezgoda dogodila zbog neprilagođene brzine uslovima i stanju puta i nepridržavanja strane kretanja vozila.

Uviđaj su izvršili pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Foča i o svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje koji je naredio preduzimanje mjera i radnji na dokumentovanju saobraćajne nezgode.

Istog dana u 18.45 časova dogodila se još jedna saobraćajna nesreća na području opštine Foča i to na magistrali Foča-Goražde, u mjestu Paunci, kada su se sudarila dva teretna vozila, pri čemu je jedan vozač teško, a drugi lakše povrijeđen.

Teške tjelesne povrede zadobio je J.V. iz Foče, vozač teretnog vozila „man“, a lakše je povrijeđen P.O. iz Foče, vozač teretnog vozila „volvo“, u vlasništvu firme za prevoz uglja i obojica su prevezeni u Univerzitetsku bolnicu Foča na dalje liječenje, navedeno je iz Policijske uprave.

Srna nezvanično saznaje da se nesreća dogodila kada je vozilo „volvo“ prešlo u traku za prestrojavanje i udarilo prednji dio vozila „man“, koje je započelo skretanje ulijevo iz pravca Foče.

Iz policije apeluju da vozači u saobraćaju poštuju saobraćajne znakove, te horizontalnu i vertikalnu signalizaciju i da brzinu prilagode uslovima i stanju puta.