DOBOJ - Saobraćajna patrola dobojske policije sinoć je zaustavila ovogodišnjeg rekordera u prekršajima i oduzela mu vozilo. Vozač iz Cazina u registru ima gotovo 29.000 maraka neplaćenih kazni.

Sa tuđim vozilom i taksi registarskim oznakama uputio se prema Sarajevu. Prepreka su bili saobrćajaci u Barama. 

"Prilikom kontrole, policijski službenici su utvrdili da isti nema položen vozački ispit odnosno da upravlja vozilom prije sticanja prava kao i da vozilom upravlja pod dejstvom alkohola", kaže Siniša Jović, komandir Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja PU Doboj.

Ovaj 29-godišnjak nije usamljen slučaj.

Policija ih otkriva prillikom redovnih kontrola. Profil uhvaćenih u prekršaju je kažu identičan.  

"To su lica koja su donijela odluku da ne plaćaju kaznu. Kada je u pitanju ovaj slučaj, lice nema vozačku dozvolu, vozi pijan, vozi neregistrovano vozilo, prekoračuje brzinu prolazi kroz crveno svjetlo. To je strašno", naveo je Jovica Žigić, načelnik Sektora policije PU Doboj.

Oduzeti automobil je ukupno 16. od početka ove godine. Bez njih su ostali vozači koji su jezdili drumovima u nadležnosti Policijske uprave Doboj, a koji izbjegavaju plaćanje kazni za saobraćajne prekršaje i ukupno duguju 86.418 KM.

"Kod nas kad se radi o nekim većim dugovima i o neplaćanju nekih većih kazni, mi uvijek idemo prema Poreskoj upravi sa dopisima za prinudnu naplatu i idemo na pretvaranje novčane kazne u kaznu zatvora", ističe Slobodan Radinković, načelnik Policijske uprave Doboj.

Vozači koje zaustavlja policija na terotoriji Srpske uglavnom su iz drugog entiteta. Rekord do sada drži jedan sa kaznama od 76. 000 maraka.

Policija kaže da u posljednje vrijeme sve češće oduzimaju i skupocjena vozila, prenosi ATV.