Već smo pisali da pojedini nosioci funkcija u Gradskoj upravi koriste parking rezervisan za službena vozila ove Uprave- za parkiranje vlastitih automobila. Naveli smo i čije automobile smo zatekli tamo. I ,kao što se obično dešava kad se nešto kaže ili napiše, a ne odgovara nekome, onda krenu „kuloarske“ priče..Zašto je napisano..ko je rekao..zbog čega...Građani su nam se javljali i negodovali zbog tog ponašanja,što smo već i u prošlom tekstu naveli, ali- to nije predmet ovoga pisanja.

Nakon teksta, na R ispred Gradske uprave svaki dan smo zaticali automobil predsjednika Skupštine Dragoslava Banjka.parking-opet.jpg

Načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Bojan Čvoro u ovom periodu, kada je parking u pitanju, bio je umjereniji. I prošle sedmice na R ispred Gradske uprave zatekli smo automobil načelnika Odjeljenja za opštu upravu Nenada Milićevića.opet -parking.jpg

Sekretar Skupštine Grada Velibor Bodiroga dosjetio se nove ideje kako da izbjegne plaćanje parking mjesta—automobil parkira u krugu Gradske uprave iza glavnog ulaza. Ovaj prostor je takođe rezervisan za službena vozila ove Uprave.

Zanimljivo je da među ovima koji koriste čak i ovakve benefite koji im ne pripadaju ima onih koji kada svane jutro još imaju dilemu kome se zaklinju ili mole - Slavku ili Luki, a njihov zajednički imenilac jeste – ogovaranje i jednog i drugog, manje ili više, u zavisnosti od dnevne, mjesečne, godišnje ili mandatne potrebe.

Ali, tako to ne mogu svi- samo oni sa određenim karakternim osobinama…

U svakom slučaju, svi pomenuti trebalo bi da slijede primjer zaposlenih u Elektroprivredi Republike Srpske koji svoje automobile parkiraju u krugu bivše kasarne i uredno plaćaju propisanu cijenu za "odmor" svojih četvorotočkaša.

Mi smo ukazali na ono što su nam sugerisali naši sugrađani. Reakcije na tekst bile su onakve kakve smo i očekivali. Ništa što se nakon teksta dešavalo nije bilo iznenađenje, jer…znamo o kome se radi.

Pitamo se samo šta li tek pojedinci iz ovih struktura rade van očiju javnosti kad na ovakvom , malom, primjeru koji građani vide pokazuju svoju bahatost.

Cijena parking mjesta ne smije biti mjera za one koji bi trebalo da ovaj grad predstavljaju u najljepšem svjetlu i zato nema opravdanja za ponašanje kakvo im ne dolikuje, jer to je onda- mjera karaktera.

Uz to, bez namjere da ih podučavamo nečemu što bi, valjda, odavno trebalo da znaju morali bi imati na umu da je Gradska uprava svakoga grada , a pogotovo, lijepog i, među turistima, mega popularnog Trebinja svojevrsno ogledalo jedne takve sredine u kojoj je domaćinsko ponašanje stvar vjekovne tradicije koja je u mentalitet ovog naroda još davno usadila manire koji prate sve ono što krasi ljepotu grada na jugu Srpske.