Pretežno oblačno vrijeme uz mogućnost slabih padavina, preovladavaće danas u Bosni i Hercegovini.



Ujutro će biti pretežno do potpuno oblačno, ponegdje na zapadu, sjeveru i istoku tmurno uz nisku oblačnost, a oko rijeka i po kotlinama uz maglu, te mjestimičnu i povremenu slabu kišu ili rosulju.


U planinama slab snijeg ili susnježica. U ostalim predjelima suvo, a na jugu uz promjenjivu do pretežnu oblačnost, postoje uslovi za kratkotrajnu slabu kišu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorolđškog zavoda Srpske.


Tokom dana će se zadržati oblačno i pretežno suvo, sa slabim padavinama na sjeveru, zapadu, jugozapadu i istoku. Od centralnih predjela prema jugu promjenjivo oblačno, poslijepodne i tu sa povremenom kišom a na jugu i jugoistoku poslijepodne moguć je pljusak i grmljavinski proces. Prema noći u većini predjela suvo.


Vjetar slab do umjeren, sjeverozapadni, u Hercegovini promjenjiv, popodne slab sjeveroistočni.


Minimalna temperatura vazduha: od 3 do 8, na planinama od -2 stepena Celzijusa. Najviša dnevna temperatura od 8 do 13, na jugu i stepen dva viša, u planinama od 3° C.


U Banjaluci će biti oblačno i povremno sa slabom kišom. Od podneva više suvog vremena mada će i poslijepodne postojati uslovi za kraće periode s kišom. Prema večeri suvo. Vjetar: slab do umjeren, sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura vazduha 7° C.


Izvor: Srpska Cafe