Javna ustanova Dječiji vrtić „Naša radost“ danas proslavlja krsnu slavu Svetog Nikolu – Nikoljdan. Nakon slavske molitve i lomljena slavskog kolača mališani su izveli prigodan kulturno-zabavni program.



Slavskoj svečanosti u Bregovima prisustvovali su predstavnici gradske uprave, direktori trebinjskih preduzeća, privrednici i gosti.



Aleksandar Vukanović, direktor ovog vrtića je istakao da je Nikoljdan poseban dan i veliki praznik za sve u njhovoj ustanovi, a naročito za djecu.



„Djeca su ti mali domaćini koji učestvuju u programu. Nastojimo da od malih nogu, upravo kod djece, formiramo pravoslavno vjerovanje, da njegujemo kulturu, tradiciju i običaje kod Srba“, naveo je Vukanović.



Vukanović je naveo da je iza njih veoma uspješna godina, posebno što su dobili reprezentativan novi objekat u Gorici, vrtić „Srbija“, koji je bogat novim didaktičkim materijalom.



„To nam je mnogo olakšalo rad. Stekli smo uslove da naš vaspitno-obrazovni rad bude kvalitetniji, imamo odlične uslove za boravak djece, te za učenje i rad“, ističe Vukanović.





U svim objekatima Javna ustanova „Naša radost“ ima preko 450 djece.



Izvor: Grad Trebinje