Aleksandar Vučić (foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/bs) - Foto: RTRS
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne zna šta se dešava sa krivičnim prijavama protiv pripadnika hrvatske vojske za zločin nad srpskim civilima u Petrovačkoj koloni, ali da zločinci moraju da odgovaraju bez obzira što ih u Hrvatskoj proglašavaju za heroje.

- Nisam tužilac za ratne zločine, ali sam ponosan na činjenicu da je neko imao hrabrosti poslije 27 godina da traži odgovornost za ubijenu srpsku djecu i starce. Ta djeca koja su pobijena na Petrovačkoj cesti su imala sedam, 11 i 13 godina i nisu ni počela da žive. Onima koji to zloupotrebljavaju da bi govorili kao neko ima nešto protiv Hrvata poručio bih da to nije istina, jer se samo ima protiv zločinaca koji su ubili tu djecu - naglasio je Vučić odgovarajući na pitanje N1 nakon sastanka koji je danas održao sa predstavnicima Srba sa KiM.

VIDEO

Istakao je da je za njega "tih osmoro zaklopljenih očiju" veća svetinja od svih napada na njega, državu koju vodi i njegovu porodicu.

- Jer ako nismo u stanju da djecu zaštitimo, onda ne zaslužujemo da postojimo kao država. Nadam se da će zločinci odgovarati, oni koji su ubijali djecu i pri tome proglašavani za junake, a da se nisu pokajali i otišli na grob da polože cvijet - nalgasio je Vučić.