222173.jpg (158 KB)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom danas u Beogradu razgovarao o svim važnim pitanjima koja se tiču odnosa Srbije i Srpske.

Vučić je rekao da ga je Dodik upoznao o stanju i odnosima u BiH, kao i borbi i pokušajima Republike Srpske da sačuva svoja prava i obaveze iz Dejtonskog sporazuma.

- Dejtonski sporazum je suština funkcionisanja BiH, a time i Republike Srpske i uvijek ćemo podržati sve što je dogovor tri naroda uz poštovanje ovog sporazuma - rekao je on.

Vučić je istakao da je razgovarano o mnogo konkretnih stvari, najavivši zajedničku sjednica vlade Srbije i Republike Srpske.

- Imaćemo prijedlog zaključaka o izgradnji dva memorijalna centra, jednog u Donjoj Gradini, a drugog u Beogradu. Konačno krećemo u realizaciju - poručio je on.

Vučić je rekao da će Srbija izdvojiti pomoć za još pet opština u Republici Srpskoj.

- Mi ćemo, osim nekih opština koje smo pomagali u Republici Srpskoj, ali i na teritoriji Federacije BiH, dodatno pomoći Glamoču, Drvaru, Petrovcu i Grahovu. Tim opštinama dodali smo i opštine iz Republike Srpske - Sokolac, Rudo, Višegrad, Nevesinje i Bileću - rekao je predsjednik Srbije.

U Beogradu je danas održan sastanak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.