Aleksandar Vučić (Foto: Tanjug/Tara Radovanović) -
Predsjednik Aleksandar Vučić istakao je da je ponosan na sve što je danas vidio na poligonima "Orešac" i "Pasuljanske livade" tokom vježbe "Odgovor 2021" i poručio da će se nastaviti ulaganja u srpsku armiju, jer daljom modernizacijom i opremanjem vojske i policije mogu da djeluju preventivno i da odvrate svakog agresora.

- Veoma sam ponosan na ono što smo danas vidjeli u Banatu i na Pasuljanskim livadama, a vidjeli smo kako zajedno mogu da rade MUP i Ministarstvo odbrane, MUP i vojska - rekao je Vučić po završetku vježbe.

Primijetio je da su svi impresionirani nečim novim - kako "Pancir" gađa - 5.000 metaka od 30 mm u minutu.

- To bukvalno ruši brdo i ogromno je pojačanje za Vojsku Srbije. Vidjeli smo i kako tuku i na kojoj udaljenosti helikopteri Mi-35 i gama helikopteri. Žandarmnerija je pokazala odlično umijeće - istakao je Vučić.

On je poručio da sve to pokazuje koliko je još ulaganja potrebno u vojsku i policiju, koji će svakako biti.

- Naša vojska i policija moraju da budu još mnogo snažnije, da pripadnici imaju bolje uslove za život. Vjerujem da daljom modernizacijom, opremanjem i snaženjem armije i policije možemo preventivno da djelujemo i da odvratimo svakog agresora - poručio je Vučić.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da impresivno izgleda prikazana sposobnost i opremljenost Vojske Srbije i policije na vježbi "Odgovor 2021".

- Uvijek sam impresioniran dostignućima i umijećima vojske i policije Srbije - rekao je Dodik, koji je sa srpskim državnim vrhom prisustvovao združenoj taktičkoj vježbi vojske i policije na poligonima "Orešac" i Pasuljanske livade.