Aleksandar Vučić (foto:Tanjug/Arhiva) -
Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocijenio je da je sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa evropskim posrednicima Žozepom Boreljom i Miroslavom Lajčakom bio veoma dobar i da je srpska strana iskazala čvrstu želju za nastavkom dijaloga sa Prištinom i kao važne teme predočila pitanje nestalih i energetiku.
Petković je naglasio da je Vučić sagovornicima prenio da je za Beograd ključno da li će biti pomaka u pravcu normalizacije odnosa i kompromisa sa Prištinom, te da je Borelj razumio ono što srpska strana traži i spremnost za normalizaciju odnosa.

Petković je u uključenju iz Brisela rekao za Televiziju "Pink" da će Borelj o sastanku Vučića sa premijerom samoproglašenog Kosova Aljbinom Kurtijem izvijestiti predsjednika SAD Džozefa Bajdena, naglasivši da to što EU o pitanju dijaloga blisko sarađuje sa SAD otežava srpsku poziciju.

On je poručio da je Srbija opredijeljena za razgovor i da je uvijek bolje razgovarati u Briselu nego imati incidente na terenu, koji su u posljednje vrijeme eskalirali.

Nakon sastanaka Vučića sa Boreljom i Lajčakom, za 10.30 časova je najavljen njegov sastanak sa Kurtijem.