Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/ RADE PRELIC/ bs) -
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da reakcije Prištine govore da su sve vrijeme planirali i željeli incidente i sukobe na sjeveru Kosovo i Metohije, kao i poniženje sprskog naroda.

Na pitanje novinara kako komentariše to što je Kurti najavio zamjenu za Srbe koji su podnijeli ostavke i raspisivanje izbora u četiri sprske opštine na sjeveru KiM, Vučić je rekao da će za vikend nešto više govoriti na tu temu.

- Ja ću tamo za vikend da govorim nešto više o svemu, narednih dana i provešću u Parizu gdje ću se sastati sa /visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozepom/ Boreljom i /specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom/ Lajčakom i vjerujem sa predsjednikom Francuske Emanuelom Makronom, vidjećemo kakvi će još susreti u Parizu biti, i sa ministrom spoljih poslova Holandije i mađarskom predsjednicom, pošto se tamo održava Forum za mir - naveo je on.

Vučić je podsjetio da je otkazao posjetu Egiptu i dodao da je otkazao i posjetu Kataru i da ne može da ide na otvaranje fudbalskog prvenstva niti da prati utakmice reprezentacije Srbije zbog situacije u zemlji.

- Ali, na ovo moram da idem da razgovaramo o situaciji na KiM i da vidimo šta je to što možemo da uradimo kako bismo umirili tenzije. Ne mogu da odgovaram na sve što ti ljudi rade (Priština), ali njihove reakcije i poslije svega govore da su ustvari sve planirali i željeli incidente i sukobe i poniženje srpskog naroda, ne odustaju od protivpravne preregistracije vozila - rekao je Vučić.