Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC) -
Srbija je uspjela da zajedno sa Republikom Srpskom krene u obilježavanje svega onoga čega su se drugi stidjeli u prethodnom periodu, od žrtava Jasenovca do žrtava "Oluje", izjavio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je novinarima u Beogradu rekao da istovremeno srpske vlasti ne govore da ne postoje mjesta stradanja drugih naroda, jer misle da je to jedini način kako bi čuvali mir i stabilnost i gradili pomirenje i povjerenje za budućnost.

Vučić je prisustvovao svečanosti povodom početka izvođenja mjera zaštite na objektu Centralne kule Memorijalnog centra "Staro sajmište".

On je istakao da je Srbija napravila ogromne korake u posljednjih 10 godina i da o modernizaciji i napretku Srbije mnogo govori to što Srbija danas zarađuje više na izvozu softvera nego u poljoprivredi.

- Srbija je shvatila da može da bude zemlja uspjeha, a ne zemlja propasti, pada i nesreće. Tih 10 godina smo imali mir, stabilnost, ogroman ekonomski napredak - rekao je Vučić.

Vučić je istakao da je u Srbiji promijenjeno sve, počev od prosječne plate koja je bila u vrijednosti 330 evra, a sada je gotovo 635 evra, preko toga da je izgrađeno auto-puteva više nego u posljednjih 50 godina, a bolnica više nego u 60 godina, do toga da je Srbija shvatila da može da bude zemlja uspjeha, a ne zemlja propasti pada i nesreće.

On je istakao i postignutu fiskalno-finansijsku stabilizaciju zemlje, navodeći da je na današnji dan stopa javnog duga 53,6 odsto bruto domaćeg proizvoda, i to poslije dve godine korone i usred rata na evropskom tlu, kada osim Njemačke, ne postoji nijedna od velikih evropskih zemalja čija je stopa javnog duga ispod 100 odsto BDP-a.

Vučić je poručio da je važno da Srbija nastavi putem mira stabilnosti i dalje modernizacije i industrijalizacije.