Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/ RADE PRELIC) -
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, u nastavku posebne sjednice Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji, da se situacija u vezi sa Kosmetom promijenila i voljom velikih sila.

- Ne može biti ista pozicija prije 1999, kao ni posle 2004, ili 2008. i kasnije zbog različitih događaja. Tačno je, mislio sam da je razgraničenje rješenje, a uvidio sam da je taj prijedlog nemoguć jer ste mi svi skočili na glavu kada sam to rekao - rekao je Vučić, odgovarajući na kritike u vezi sa promjenom politike prema Kosovu i Metohiji.

On je istakao da danas gleda kako na realan način da sagleda situaciju na Kosovu i Metohiji i šta srpska strana može da dobije.

Drugog dana sjednice Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji u toku je rasprava poslanika o Izvještaju o pregovorima sa institucijama samouprave u Prištini od 15. juna 2021. do 1. septembra 2022. godine, koji je juče predstavio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predstavnici opozicionih stranaka u obraćanjima uglavnom govore i o drugim temama kritikujući aktuelnu vlast.

Sjednici prisustvuje i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, a, kako je na početku sjednice najavio predsjednik parlamenta Vladimir Orlić, i danas će se raditi bez pauze.