Aleksandar Vučić - Foto: Screenshot
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da Beograd po pitanju rezolucije o Srebrenici koju je donio parlament u Podgorici, neće donositi ishitrena rješenja, već da će sve analizirati i znati kako da zaštiti svoj narod u Crnoj Gori i regionu, ali i da odgovori vlastodršcima koji stoje iza te odluke.

Vučić je u obraćanju javnosti rekao da je Srbija očekivala pritiske od onih koji žele da je oslabe, ali da nije očekivala da će on doći od najbližih.

- Mi smo spremni da pomognemo i narodu u Crnoj Gori i svuda u okruženju, spremni da pomognemo i ljudima u Nikšiću i Beranu i Bijelom Polju i Podgorici, onim na primorju i zato nećemo nikada pozivati ljude da negdje ljetuju ili ne ljetuju, ali ćemo umjeti da napravimo odnos kakav je potreban i kakav zaslužuju vlastodršci koji donose odluke nikada i ne konsultujući Srbiju, a te odluke se tiču Srbije i koji gledaju kako da uvrijede našu zemlju i obesčaste naš narod - rekao je Vučić.

Prema njegovim riječima, Srbija će za takve uvijek imati adekvatan odgovor koji će biti miran - takav da će neki da pomisle da je možda i kukavički, ali nikada neće biti udvorički, ni podanički.

- Mi nemamo gazde u stranim ambasadama. Mi ih nemamo nigdje. Naš jedini gazda i jedini kojim jesmo sluge je srpski narod i građani Srbije - rekao je Vučić.

Vučić je poručio građanima Srbije i srpskom narodu da dignu glavu gore jer, kako je rekao, slijede i nove rezolucije.

- Imaćemo još rezolucija i dekleracija po regionu. Sve će biti prepisane britanske rezolucije iz Savjeta bezbjednosti i neke druge rezolucije i svi će da govore kako to nije upereno protiv srpskog naroda, a svima vam je jasno zašto i zbog čega su donesene. Ali, mi ćemo da nastavimo da razgovaramo sa svima, da pokazujemo da želimo najbližu saradnju - naglasio je Vučić.

On je poručio da Srbiju u njenom usponu i rastu niko neće moći da zaustavi.

- Naprijed Srbijo, bićemo mnogo uspješniji nego što smo ikada bili. Živjela Srbija", rekao je Vučić u obraćanju na Televiziji "Pink".

Skupština Crne Gore izglasala je sinoć rezoluciju o zabrani negiranja navodnog genocida u Srebrenici. Za njeno usvajanje glasalo je 55 poslanika, protiv je bilo 19, a uzdržano sedam.