Čestititam rukovodstvu Srpske što su uspjeli da sačuvaju ekonomnsku stabilnost. Kako uspijevaju, kapa im dole, ali to je veoma važno za sve nas, rekao je nakon sastanka sa zvaničinicima Srpske, Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije.
Aleksandar Vučić - Foto: RTRS

On je rekao da su odnosi su na jednom visokom i veoma odgovornom nivou.

Pomagali smo, i pomagaćemo Srpskoj, mislim da je to bilo najviše u saveremenim odnosima Srpske i Srbije, poručio je Vučić.

Vučić je istakao da su Republika Srpska i Srbija sačuvale ekonomsku stabilnost.

- Imali smo sveoobuhvatne konsultacije sa rukovodstvom Srpske. Imamo odličnu saradnju. Na autoputu Kuzmin - Rača dobijene su prve građevinske dozvole, i očekujemo početak radova. Poslije autoputa Čačak - Požarevac 2021. godine, idu tri kraka, kada se završi, a jedan je prema Višegradu, čime ćemo BiH drastičnu približiti Srbiji - naglasio je predsjednik Srbije.

Sastanku u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike prisustvali su i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković.

Dodik je juče rekao da Vučiću neće biti lako u narednom periodu po pitanju Kosova, ali da je uvjeren da će srpski predjsednik braniti interese Srbije i Srba, ma gdje da žive, na najbolji mogući način.

Dodik, Cvijanović i Višković danas će se u Ambasadi Rusije u Beogradu sastati i sa ministrom inostranih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovim, koji dolazi u zvaničnu posjetu Srbiji.

VIDEO