Predsjednik Aleksandar Vučić poručio je neće ići u posjetu Crnoj Gori na Badnji dan. Donio sam tu odluku zato što sam siguran da bi bilo izazivanja sukoba, a ja sukobe neću, naglasio je Vučić i dodao da će sve srpske institucije i udruženja podržavati deset puta više nego do sada.vucic-nece-cg.jpg

Aleksandar Vučić je doneo odluku da neće ići u Crnu Goru i sa tim se saglasio patrijarh Irinej, sa kojim je danas razgovarao. Vučić je ukazao da je imao namjeru da ide u Crnu Goru i da je patrijarh blagoslovio njegovu posjetu i istakao da mu je drago što brine o našem narodu.

Ukazao je da niko ne može da mu zabrani da dođe u neku crkvu. "A onda sam shvatio da to nije po volji crnogorskom režimu", rekao je Vučić.

"Počeli su da puštaju u medije kako će to da izazove krvoproliće, nemire, haos, pitao sam se da li je moguće da moja jedna posjeta hramu može to da izazove", istakao je Vučić i dodao da je imao namjeru da posjeti Pljevlja.

"Donio sam tu odluku zato što sam siguran da bi bilo izazivanja sukoba, a ja neću sukobe ne zbog toga što ih se ja plašim, za sebe se ničega ne plašim, već zato što znam da bi neki to iskoristili da naškode srpskom narodu u Crnoj Gori", naglasio je Vučić.

Uputio je poruku Srbima u Crnoj Gori.

"Mi smo jedinstven narod i nikome nećemo dozvoliti da nam uništi ni prošlost ni budućnost niti da nam satre ognjišta mirno niti na bilo koji drugi način. Borićemo se istinom, ne oružjem, ne lažima kojima se oni služe. Borićemo se samo istinom i željećemo razgovore sa njima, jer oni su naša braća, ali moraće oni da poštuju i svoju braću", poručio je Vučić.

Istakao je i da će podržavati srpski narod u Crnoj Gori.

"Sve institucije srpskog naroda, od Matice srpske, svih naših institucija i udruženja podržavaćemo deset puta više nego do sada, Ne možete nam ništa, to su svjetski standardi. To ćemo javno da radimo, to ćemo sve javno u budžet da ubacimo", rekao je Vučić.