Aleksandar Vučić (Foto: Instagram/buducnostsrbijeav) - Foto: RTRS
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će država u naredna dva dana donijeti odluku o zabrani izvoza pšenice da bi obezbijedila dovoljno brašna, ne samo za Srbiju, nego i za zemlje regiona.

Vučić je rekao u Leskovcu da Srbija neće mijenjati svoj stav o neuvođenju sankcija Rusiji, jer je, kako kaže, cilj da se država sačuva od problema i ratova.

On je naveo da je jasno ko je narušio čiji integritet, ali ne i zašto se djela ruskog pisca Fjodora Dostojevskog više ne izučavaju na katedri u Milanu ili što se djela kompozitora Petra Iljiča Čajkovskog povlače sa programa opere.

- Svakog dana će biti sve teže. Samo se nadam, Boga molim, da prestane rat u Ukrajini. Kod nas je sve stabilno, ali do kad? - upitao je Vučić i poručio da je za Srbiju važno da se ne svrastava na način na koji je to do sada radila.

On je rekao da će u slučaju prijema samoproglašenog Kosova u bilo koju međunarodnu organizaciju odgovor Srbije biti efikasan i odgovoran.

Povodom najave da bi samoproglašeno Kosovo moglo biti primljeno u Savjet Evrope i još neke organizacije, Vučić je rekao da će u tom slučaju biti prekršen Vašingtonski sporazum i da će se mnogi iznenaditi snagom i efikasnošću odgovora Srbije.

- Tog dana saznaće imena više zemalja koje su povukle priznanje Kosova. Mi ćemo nastaviti da radimo svoj posao - poručio je Vučić.