Dodik i Vučić (Foto: instagram.com /buducnostsrbijeav) -
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučiž zahvalio je danas predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i Srbima u Srpskoj za podršku koju su pružili Srbiji i sunarodnicima na Kosovu i Metohiji.

Vučić se, nakon sastanka sa Njegovom svetošću patrijarhom srpskim Porfirijem zahvalio i na patrijarhovim riječima utijehe i molitvama podrške i pomoći Srbima na Kosmetu.

On je najavio da će se danas i narednih dana oglašavati o svim predstojećim događajima, te Srbima na Kosmetu poručio da će Srbija uvijek biti uz njih.

- Mnogi su mislili da je to neka politička parola. Nije! Nema predaje! Braćo i sestre, Srbija je uz vas! Hvala vam i hvala Vama Vaša svetosti - rekao Vučić, na zajedničkoj konferencii za novinare u zgradi Patrijaršije u Beogradu.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da su Republika Srpska i njen narod uz predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i uz ljude na Kosovu i Metohiji.

Dodik je istakao da u Republici Srpskoj budno prate način i aroganciju kojom stranci pokušavaju da motivišu premijera privremenih institucija u Prištini Aljbina Kurtija i ostale da bi na nasilan način udarili na opravdane zahtjeve i na same Srbe na Kosovu.

Policija samoproglašenog Kosova juče je onemogućila srpskom patrijarhu da posjeti Pećku patrijaršiju uoči Božića.