bileca.jpg (300 KB)

U bilećkom selu Baljci u toku je izgradnja vodovoda, a očekuje se da do kraja ljeta dio sela bude priključen na vodovodnu mrežu, izjavio je Srni načelnik opštine Bileća Veselin Vujović.

On je naveo da je za izgradnju vodovoda u bilećkom selu Baljci Vlada Srbije donirala 300.000 evra, Vlada Srpske ukupno oko 600.000 KM, te da za završetak projekta imaju obećanje da će vlade Srpske i Srbije donirati 500.000 KM.

Vujović je rekao da su u okviru ovog projekta do sada urađeni potisni cjevovod i dva bazena.

"Potisni cjevovod je završen u dužini od 2,5 kilometra od glavnog bazena iz opštine do sela, a sada se nastavlja postavljanje distributivnog cjevovoda od kojeg je završeno šest do sedam kilometara i biće nastavljeno dalje", precizirao je Vujović.

On je napomenuo da je izgradnja vodovoda u selu Baljci kompleksan posao, budući da je potrebno izgraditi oko 30 kilometara cjevovoda.

"Potrebno je uraditi tri potisne pumpe, ima još mnogo posla, ali se nadam da će do kraja ljeta pojedini zaseoci biti na mreži", rekao je Vujović.

U selu Baljci, koje je od Bileće udaljeno oko pet kilometara, živi oko 400 stanovnika i to je jedno od najmnogoljudnijih sela u ovoj opštini.

Izgradnja vodovoda u ovom selu počela je prije nepune četiri godine.