Prijem.jpg (440 KB)

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić upriličio je danas prijem za Vuka Jankovića, prvaka Republike Srpske iz matematike, fizike i informatike i pobjednika 28. Matematičke olimpijade BiH i predstavnike OŠ „Vuk Karadžić“ iz Trebinja i za uspješne gimnazijalce iz našeg grada, koji su učestvovali na republičkim takmičenjima.

Gradonačelnik Ćurić je istakao da su ova djeca najbolji ambasadori Grada Trebinja.

„Oni su na današnjem prijemu rekli da kada vide pored svog imena da dolaze iz Trebinja, budu motivisani da budu još bolji i to je uspjeh svih nas. Svi mi želimo da naš grad bude još ljepši, snažniji i značajniji. Siguran sam da će preko ovih mladih ljudi, ambasadora našeg grada svi znati za Trebinje. Mi ćemo kao odgovorna lokalna zajednica podržati sve uspješne ljude, tako je bilo i ranije i to ćemo nastaviti u narednom periodu. Oni zaslužuju prije svega našu pažnju, ali i neki vid materijalne podrške, jer da odu bilo gdje iz Trebinja potrebna su određena novčana sredstva. Ovo nisu troškovi, nego investicije. Veliko hvala svim uspješnim đacima što predstavljaju Trebinje onako kako ovaj grad zaslužuje“, rekao je Ćurić.

Vuk Janković, učenik devetog razreda OŠ „Vuk Karadžić“ u Trebinju kaže da mu mnogo znači podrška porodice, nastavnika, školskih drugara i Grada Trebinja.

„Kada god, na bilo koji način, osjetim da se moj trud i rad priznaje i pohvali, to me stimuliše da radim još više. Ovaj grad ima specifičnu ulogu u svemu tome, jer je moj najveći ponos kada odem na takmičenje i pored svog imena vidim da piše Trebinje. Ove godine sam se takmičio iz matematike, fizike i informatike i osvojio prva mjesta na republičkom takmičenju iz sva tri predmeta. Takođe, uspio sam da se plasiram na Međunarodno matematičku olimpijadu koja se ove godine održava u Japanu“, naveo je Vuk.

Doroteja Radanović, učenik drugog razreda Gimnazije „Jovan Dučić“ osvojila je prvo mjesto na Republičkom takmičenju iz srpskog jezika.

„Juče sam saznala da je ovo prvi put da je prva nagrada na Republičkom takmičenju iz srpskog jezika došla u ruke gimnazijalca, a znamo da je Gimnazija obrazovna ustanova koja postoji preko 100 godina, pa sam samim tim još srećnija zbog ove nagrade. Drago mi je kada vidim da Grad Trebinje istinski cijeni i podržava svačiji trud i rad“, ističe Doroteja.

Savo Crnogorčić, takođe učenik trebinjske Gimnazije i najbolji na Republičkom takmičenju iz fizike kaže da mu mnogo znači podrška svih iz okruženja, koja ih motiviše da još više rade i budu još bolji.