Vuk Janković među matematičkim olimpijcima u Japanu

348633032_198390969730870_5472517541016319915_n.jpg (248 KB)

Učenik devetog razreda Osnovne škole “Vuk Karadžić” Vuk Janković izabran je u Olimpijski tim za Međunarodnu matematičku olimpijadu, koja će biti održana u julu ove godine u Japanu.

U Olimpijskom timu Vuk je jedini osnovac, a ostalih pet članova su srednjoškolci - Benjamin Mujkić, Harun Alibegović, Andrej Krčmar, Mirnes Fehrić i Ervin Macić, a predvodiće ih Adisa Bolić.

Naš mladi sugrađanin pobjednik je 28. Matematičke olimpijade BiH, održane proteklog vikenda u Sarajevu, koja je okupila 40 učenika, od kojih su samo dvojica bili osnovci.

Zanimljivo je da se nikada ranije nije desilo da je učenik osnovne škole pobjednik Matematičke olimpijade.

Vuk Janković je izvanredne rezultate postigao ne samo u matematici već i u drugim oblastima. Republički je prvak iz matematike, fizike i informatike, a pobjede je ostvario sa stoodstotnim učinkom.

Napišite svoj komentar!

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Trebinje Danas već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja! Trebinje Danas zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Najnovije u ovoj kategoriji

×