Vukajloviću pola godine robije – Prekrstio se nakon što je sudija pročitao presudu

Banjalučki advokat Stojan Vukajlović osuđen je danas u Okružnom sudu u Banjaluci na šest mjeseci zatvora i 5.000 KM novčane kazne zbog povrede zakona od sudije ili javnog tužioca.

Presudu mu je izrekao sudija Branimir Jukić, a kada je čuo da je kriv, Vukajlović se u sudnici prekrstio.

Vukajlović je optužen da je sudiji Pejoviću pomogao u izvršenju krivičnog djela povreda zakona od strane sudije ili javnog tužioca sa kojim je dogovorio da bude izabran kao najpovoljniji ponuđač u izvršnom postupku nad nepokretnostima na zahtjev grada Banjaluka, a protiv izvršenika Miloša Šmitrana iz Banjaluke.

Taj postupak je pokrenut radi naplate duga od Šmitrana, potraživanja 539.410 KM.

Radilo se o šest nekretnina od 566.800 KM odnosno četiri stana, vikendici kao i poslovnom prostoru sa dvorištem u mjestu Ivanjska.

U optužnici stoji da je dogovoreno da se advokat Vukajlović prijavi kao jedini ponuđač i uplati zakonom propisano obezbjeđenje za svaku nekretninu.

Sudija Pejović, ponudio je na prodaju sve nekretnine zajedno za 283.400 KM bez mogućnosti pojedinačne prodaje a onemogućeno je da učestvuju ostali ponuđači.

Pejović je u dogovoru sa Vukajlovićem 31. decembra 2019. godine donio rješenje i zaključak kojim se pomenute nekretnine prodaju advokatu za 283.400 KM.