170B699C-4669-463D-B1CF-DAB1054D6742.jpeg
Nebojša Vukanović i njegova Lista za pravdu i red su najveći gubitnici lokalnih izbora, što jasno potvrđuju njihovi loši rezultati od osvojenih osam mandata u cijeloj Republici Srpskoj, a od toga četiri u Trebinju.

Takav rezultat je poražavajući, posmatrajući izbore 2020. i 2022. godine, a znajući da je sada Vukanović prvi put uložio značajna finansijska sredstva u kampanju. Sama završna tribina u Trebinju i koncert Nevernih beba po sopstvenoj priznanju Vukanovića, koštao ih je vrtoglavih 30.000 KM.

Vukanović je svjestan da je izgubio povjerenje građana u Trebinju i Republici Srpskoj i zadnjim objavama pokušava krivicu za vlastite neuspjehe prebaciti na narod. On ponovo u svom stilu pokušava da izmanipuliše narod kriveći ga za loš izborni rezultat, jasno stavljajući do znanja da narod ne valja, a da je jedino on ispravan.

Time Vukanović očigledno pokušava skrenuti pažnju sa vlastitih grešaka i neuspjeha, bez ikakve želje da prihvati kritiku, a predstavljajući sebe vrhovnim autoritetom.

Tokom svoje političke karijere kao pravi ,,autokrata" uspio je od sebe otjerati sve slobodnomisleće i obrazovane ljude, a sada napada i nevoljnike koje je često znao iskoristiti u svojoj političkoj borbi, te se na njima dobro okoristiti zaradom na svom portalu i youtube kanalu.

U Trebinju, aktuelna vlast osvojila je gotovo 15.000 glasova, dok je opozicija, kojoj pripada i sam Vukanović, dobila samo 3.500. Ovi podaci jasno ukazuju na to da su građani Trebinja izabrali stabilnost i podržali vlast koja, uz sve njene mane i vrline, očigledno djeluje u njihovom interesu.

Vukanovićeva politička strategija, zasnovana na mržnji, ocrnjivanju protivnika, spletkarenju, bez bilo kakvih jasnih politika, nije donijela rezultate i Vukanović je postao simbol neuspjeha u očima naroda Trebinja i Republike Srpske.

Vukanović je posle ovih lokalnih izbora postao marginalna ličnost, a njegova uloga u političkoj predstavi više nema vrijednost.