Vukanovic vucinic.jpg

Narodni poslanik Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović izjavio je danas da neće podržati donošenje izbornog zakona Republike Srpske, te da najvjerovatnije neće prisustvovati sjednici kolegijuma, ukoliko ona bude zakazana za ponedjeljak, 8. januar.

Vukanović je na konferenciji za novinare u Trebinju rekao da najavljeno uvođenje skenera za izborni proces ne odgovara SNSD-u i HDZ-u.

"Ova najava je vrsta ustavnog puča. Ako on hoće da raspiše izbore, onda ko nas sprečava da raspišemo svoja izborna pravila. Ako on to uradi i oduzme ingerencije CIK BiH samo zato što se boji da će skeneri spriječiti krađu, pa onda svaki čovjek može izvršiti puč i sprovoditi samostalne izbore. Ovo su mafijaški poslovi u kojima mi ne želimo da učestvujemo i Dodikova predstava", naglasio je Vukanović.

Vukanović je rekao i da ima informacije da su pojedini opozicionari u Srpskoj već kazali da će podržati Dodika jer se "radi o nacionalnom pitanju", te je za njih imao poruku.

"Ja neću izlaziti još uvijek sa imenima, ali ko god iz opozicije bude javno iskočio sa stavom i podržao Dodika, moraće se suočiti sa posljedicama, neću imati milosti prema njima, sve ću da ih ogolim", poručio je Vukanović.

Narodni poslanik Liste za pravdu i red Đorđe Vučinić rekao je da je poželjno uvođenje skenera i video-nadzora za izbore kako bi izbori bili odraz narodne volje.