Lider Narodnog fronta i izborni gubitnik na minulim opštim izborima Jelena Trivić, izjavom od prije nekoliko dana, ozbiljno je uzdrmala nekadašnje saborce iz opozicije.

Nakon što je okrenula leđa PDP-u i Branislavu Borenoviću, odmah je po njima osula drvlje i kamenje.

Da je tako, govori i izjava u kojoj kaže:

“Koliko je na mom imidžu ta partija opstajala, toliko sam ja svojim aktivizmom poslančkih mandata donijela. Ja nisam htjela tu da budem, u smislu da nešto samo donosim. Mislim na integritet, političku popularnost i politički kredibilitet, a onda da me se samo skloni u neki ćošak i kaže de sad ti čuvaj klupu, a mi idemo dalje. Ja sam rekla, evo neću da budem kandidat za predsjednika, budi ti Brane (Branislav Borenović) ako smiješ Dodiku na crtu, budi ti kandidat, ne bi on. Nisam ja bila kandidat što su oni meni to dali već što niko od njih nije smio”, kaže Jelena Trivić.
 
Jelena Trivić oplela po Borenoviću: Nije smio na crtu Dodiku

Na pitanje zašto Borenović nije smio stati na crtu Dodiku, Trivićka je odgovarila:

“Zato što trebate biti malo hrabriji. Ja ne znam, da je on nekad išao jedan na jedan sa Dodikom igdje, ja jesam”, istakla je ona.

Borenović je veoma brzo odgovorio nekadašnjoj političkoj uzdanici i ženi, s kojom je u ponoć proslavio, kako su tada lažno tvrdili, “izbornu pobjedu”.

“To vam je zahvalnost za sve što smo uradili za nju. Ona danas ne bi imala konferenciju za novinare, ne bi bila kandidat za predsjednika, ne bi bila poslanik, ne bi bila potpredsjednik stranke, da ja i ostali ljudi iz PDP-a njoj to nismo omogućili. Ali to govori o njoj, koliko je nezahvalna. Nema ni stida ni srama, da se tako ponaša. Možda je bolje da neke riječi ostanu, da se ne kažu”, rekao je Borenović te dodao:

“Ništa ne bi bila bez Borenovića. Ne bi danas bila to što jeste. Ali eto, ja sada trpim neke vrste noževa u leđa”, poručio je predsjednik PDP-a.

Nakon Borenovića, Trivićki je imao šta da kaže i Nebojša Vukanović.

“Pitanje je i zašto Jelena Trivić sada napada nisko nas, indirektno preko svojih saradnika, a direktno PDP”, pitao se lider Liste za pravdu i red.

On kaže da Jelena laže, te da nije istina da je nudila Borenoviću kandidaturu i da izađe na crtu Dodiku.

Kako je naveo, grčevito se borila da bude prva.

“Velika je neistina da je nudila Borenoviću da bude kandidat i izađe na crtu Dodiku, jer se grčevito borila da bude prva i zahvaljujući ključnoj našoj podršci i izborila da bude kandidat, a onda nažalost nije smjela ili željela da ode na duel sa Dodikom na RTRS”, poručio je Vukanović.

Lični interesi i sukobi koji su postojali i prije prošlogodišnjih opštih izbora, nakon izbornog kraha opozicije, izašli su na vidjelo.