Nedavno održani lokani izbori osim političkih, uspjeli su da iskristališu i ljudske vrijednosti, mahom pripadnika i lidera opozicionih političkih partija. Dok je poraženi u trci za gradonačelnika Lazar Radan pokazao dostojanstvo i manire kulturnog čovjeka, lider njegove stranke Nebojša Vukanović bijes zbog poraza i nikad goreg izbornog rezultata ispoljava putem svojih video snimaka.

Naime, on u jednom od poslednjih videa prepričava iskustva sa svojim sugrađanima koji mu traže pomoć, a on istu odbija zbog manjka podrške koju je očekivao. Jedan od komšija mu je, kako kaže, zatražio novac za hranu, na šta mu je odgovorio ' Gubi se, nemoj da zovem policiju, nemojte više dolaziti da tražite pomoć .'

Iako je svoja humana djela objavio u cilju promocije svoje ljudskosti, posle izbora vrijeme je da od ljudi kojima je u nevolji pomogao traži da mu se sredstva vrate nazad. Posebno je prozvao studente koje stipendira, razočaran što nije dobio ni njihovu podršku iako je im uredno davao novac. Vukanović ističe da je određene ljude kojima je pomogao, na dan izbora vidio u odboru SNSD-a, te istog trenutka pozvao da mu vrate sve ono što im je svojevoljno dao.

Postavlja se pitanje da li pomoć koju je pružio koju traži nazad odraz humanog čovjeka ili ipak onoga koji opet radi sve za lični interes.