vukanovic-petrovic-kombo.jpg

Potpredsjednik SNSD-a Luka Petrović izjavio je da predsjednik Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović milioner, budući da su prihodi za njegovu stranku na godišnjem nivou oko 400.000 KM.

Kako saznajemo ni ti prihodi nisu konačni jer on ima poslaničku platu od 50.000 KM godišnje te prihod od Bloga i Youtube kanala od kako sam priznaje dodatnih 50.000 KM.

Kad se ti svi ti prihodi saberu dođemo do cifre od preko dva miliona KM koje oprihoduje za jedan četverogodišnji mandat poslanika.

Petrović je iznio ozbiljne optužbe protiv Vukanovića, tvrdeći da Vukanović koristi sredstva sebično umjesto da pomaže ljudima s teškim sudbinama, te da nema transparentnosti u trošenju tih prihoda.

,,Niko od njegovih odbornika, poslanika i članova, ne zna ništa o trošenju tih prihoda'' naglasio je Petrović.

Petrović je dodatno istaknuo da Vukanović redovno putuje u zapadnu Evropu i nakon toga iznosi čitav niz optužbi protiv Republike Srpske.

Petrović je Vukanovićevu politiku nazvao narcisoidnom i egoističnom, navodeće da ona nije za Trebinjce.

S druge strane, u demantiju na Petrovićeve tvrdnje, Vukanović kaže da je svaki dinar i marku u životu zaradio pošteno i marljivo, radeći razne poslove.

"Nisam ništa od države ukrao, nikog reketirao, ucjenjivao, otimao, sve obaveze sam uvijek ispunio, nisam dužan nikom i velika je stvar što sam okupio malu ali odabranu, sjajnu ekipu ljudi na koju sam jako ponosan. Izborili smo se da nas niko od domaćih tajkuna i moćnika nikada nije ni marke pomogao", napisao je Vukanović.

Vukanović je dodao da su svi njegovi prihodi, kao i Liste za pravdu i red javni i transparentni, međutim osim ponižavanja na njemu svojstven način, nije iznio niti jedan dokaz u čije ruke je otišao novac.