A8946FF4-AF0F-4082-9956-801D4EFD7C37.jpeg
Cjelokupan iznos koji smo po sudskoj presudi za klevetu dobili od Nebojše Vukanovića na ime naknade štete uplatili smo u humanitarne svrhe, saopštila je kompanija Prointer ITSS, članica Infiniti Internešnal Grup.

Prointer ITSS je donirao 8.395 KM za izgradnju kuće "Predah" u Banjaluci, a koja će biti namijenjena za privremeno i dugoročno zbrinjavanje djece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju.

"Izuzetno nam je zadovoljstvo što smo se pridružili akciji `Od Banje Luke s ljubavlju` i na taj način dali doprinos da se riješi veliki problem koji muči roditelje i djecu iz ovih kategorija“, ističu iz Prointera.

U saopštenju ove kompanije se navodi da je Nebojša Vukanović i proteklih dana u medijskim nastupima izvrnuo činjenice kada je u pitanju sudska presuda po kojoj je odgovoran za klevetu, jer tokom suđenja uopšte nije iznio dokaze za iznesene tvrdnje, a na kraju nije podnio ni žalbu koja je bila dopuštena na presudu.

U presudi Osnovnog suda u Banjaluci zaključeno je da se Vukanović svjesno i namjerno neistinito izražavao, a da prethodno nije provjerio informacije koje su bile dostupne. Iz Prointera ističu da je posebno značajno da je sud jasno potvrdio da je Vukanović bez prezentovanja činjenica povrijedio njihov poslovni ugled uvlačeći ovu kompaniju, kako se navodi u presudi, u svoje političke igre i sukobe i predstavljajući ih u izuzetno negativnom kontekstu.

"Ovim su potvrđeni argumenti koje otpočetka ističemo, a to je da već duži period neke političke grupacije i interesne grupe izvrću činjenice i namjerno, iz samo njima znanih razloga, koriste našu kompaniju za obračun sa političkim protivnicima", naglašava se u saopštenju Prointera.

Iz ove kompanije ističu da će, ne osvrćući se na pokušaje da se nanese šteta njihovom poslovnom ugledu, nastaviti da rade na unapređenju poslovnog ambijenta i zapošljavanju visokoobrazovanih stručnjaka koji su zaslužni što sve svoje poslove obavljaju profesionalno, zakonito i transparentno.

"Ponosimo se što naša kompanija nije samo poslodavac već i mjesto gdje mladi talenti mogu rasti, razvijati se i doprinositi inovativnim rješenjima koja poboljšavaju živote ljudi, ali i društveno odgovorna kompanija koja je konkretnim angažmanom uvijek na usluzi široj društvenoj zajednici“, zaključuju iz kompanije Prointer ITSS.