litija-u-crnoj-gori-milo-djukanovic-640x386.jpg

"Veliko je pitanje, bez obzira na sve dosadašnje krupne grijehove DPS-glasača, da li će, i u kolikom broju, oni biti spremni da idu toliko daleko, tj. protiv volje Božije i da se izlažu prokletstvu i paklenim mukama. Vidjećemo... Svakako, mislim da i iz ovih razloga montenegrinska kleptokratija i tiranin Đukanović nemaju izgledne šanse za održanjem diktature."

Iz ugla tradicionalnog režimskog glasača naredni izbori će biti kudikamo drugačiji od prethodnih, moglo bi se reći i jedinstveni.

Do sada je glasanje nekog pojedinca za DPS bilo uglavnom stvar štićenja ili ganjanja neke privilegije, mahom nezaslužene. Ili bi to glasanje za produžetak diktature bilo produkt izvornog ljudskog kukavičluka, tj. straha da se ne izgubi posao u državnoj upravi ili nekoj režimskoj firmi. Napokon, takvo glasanje bi moglo biti rezultat drugih ljudskih slabosti, koje bujaju pojavom siromaštva kod građana, kada oni gube moć rasuđivanja ne uviđajući da su se prodali za vreću brašna upravo onima koji su ih ekstremno osiromašili.

O režimskim glasačima – patriJotama neću u ovoj prilici, jer se upravo radi o lažnim rodoljubima, tj. pojedincima koji pripadaju nekoj od pomenutih kategorija, a lažnim patriotizmom i katkad, šovinizmom, pokušavaju da prikriju neprestanu potragu za nezasluženim privilegijama.

Međutim, na narednim izborima za tradicionalnog DPS-glasača situacija će biti drastično modifikovana. Glasajući DPS oni će glasati za uništavanje Crkve i pravoslavlja u Crnoj Gori. Na određen način – izložiti se prokletstvu i Božijoj kazni.

Veliko je pitanje, bez obzira na sve dosadašnje krupne grijehove DPS-glasača, da li će, i u kolikom broju, oni biti spremni da idu toliko daleko, tj. protiv volje Božije i da se izlažu prokletstvu i paklenim mukama. Vidjećemo… Svakako, mislim da i iz ovih razloga montenegrinska kleptokratija i tiranin Đukanović nemaju izgledne šanse za održanjem diktature.