Ivana Vuleta (Foto: EPA-EFE/Robert Ghement) -
Srpska atletičarka Ivana Vuleta izjavila je da neće pognute glave da napusti Svjetsko prvenstvo u Judžinu na kome je u skoku udalj osvojila sedmo mjesto.

Vuleta je osvojila sedmo mjesto pošto je ostvarila skok od 6.84 metara.

Ona je na društvenim mrežama objavila sliku trećeg skoka, koji joj je poništen zbog minimalnog prestupa.

- Ne znam koliko njih ovo treba da čuje ali... Jureći za rezultatima, toliko toga prođe van tvog radara. Ne prihvatam činjenicu da pognute glave treba da napuštaš zaletište, strijepiš od mišljenja i komentara drugih, pritom zaboravljajući da je jedino važan bio napor, tvoj put i tvoja borba koje ti iznosiš na borilište, niko drugi - napisala je Vuleta na svom Instagram profilu.

Ona je priznala da svoju karijeru privodi kraju.

- Neosporno, ja svoju dugu karijeru privodim kraju, prihvatajući sve dobre i loše dane (loših dana u godini ima ipak, mnogo više) i ovaj dan ne doživljavam kao neuspjeli jer nije, ali kao čovjeku, gorak utisak mi stvaraju teški razgovori sa djevojkama sa kojima skačem godinama, sve suze, neutješne riječi i zagrljaji koje krišom dijelimo jer ne smiješ da pokažeš da te to ipak slama. Jer nemaš prava na loš dan, nemaš prava da zastaneš, ne smiješ da ispadneš slabić - napisala je srpska atletičarka.

Vuleta je istakla da je sport više od medalja.

- Ipak, pokušavam da ih ohrabrim da je sport mnogo više od medalja. Neki dožive da osjete slast istih, neki nikada ali je ulog kod svih isti - daju sve što imaju. Svoje vrijeme, svoje zdravlje, fizičko i mentalno, beskompromisnu žrtvu slijedeći svoje snove. Ovo je samo još jedan od onih dana koji će proći kao i svaki drugi - zaključila je srpska atletičarka.

Zlato je pripalo olimpijskoj šampionki Malaiki Mihambo koja je skočila 7,12 metara.