Aleksandar Vulin (Foto: starmo.ba) -
Bezbjednost Republike Srpske je za Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije značajna koliko i bezbjednost Srbije, poručio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin pripadnicima Žandarmerije Srbije i Specijalne antiterorističke jedinice Republike Srpske nakon završne vježbe na poligonu Orešac, kod Vršca.

- Terorizam je globalna prijetnja i za borbu protiv terorizma moramo biti spremni. Zato je proces zajedničke obuke važan i potreban - naglasio je Vulin, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Prema njegovim riječima, dok predsjednik Aleksandar Vučić vodi Srbiju, Republika Srpska može biti mirna i sigurna da će biti i čuvana i sačuvana, te pomagana na svaki način - diplomatski, bezbjednosno i ekonomski, u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom, kao i sporazumom o specijalnim paralelnim vezama.

- Republika Srpska je spoljnopolitički prioritet Srbije, a briga o Srbima van granica Srbije dužnost svakog predstavnika vlasti Srbije - istakao je Vulin.

On je rekao da je zadovoljan upornošću i posvećenošću pripadnika Žandarmerije Srbije i Specijalne antiterorističke jedinice Republike Srpske.

- Njihov profesionalizam, ali i visoki patriotizam su garancija da će svaki bezbjednosni izazov biti savladan, a imovina i životi građana Srbije i Srpske sačuvani - poručio je Vulin.

Na poligonu Orešac, kod Vršca, održana je završna vježba tokom koje su pripadnici Žandarmerije Srbije i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice Republike Srpske, polaznici kurseva specijalističkih obuka za članove posade i instruktora za obuku članova posade borbenih oklopnih vozila, prikazali vještine, sposobnosti i znanje usvojeno tokom obuke.