Aleksandar Vulin (Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC) -
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin poručio je danas da će se čuvati Republika Srbija dok predsjednik Aleksandar Vučić vodi Srbiju.

Obraćajući se Srbima u Bukovcu na 22. "Zavičajnom zboru- Kosidba" Vulin je istakao da je važno da svi Srbi, bez obzira gdje žive, budu jedinstveni i da o svim pitanjima od nacionalnog interesa odlučuju zajedno u Beogradu, u prestonici svih Srba, saopštio je MUP Srbije.

Vulin je posebno podvukao da će Republika Srpska biti čuvana i sačuvana dok god je na čelu Srbije Aleksandar Vučić.

- Volim kada vas vidim sabrane, okupljene, ujedinjene, volim kada vidim uspravne Srbe, baš zato što ne vole da nas vide kada smo uspravni, što ne vole da nas vide kada se radujemo. Vole nas samo kada tugujemo, kada nam je teško i kada nas proteruju odnekud. Ne vole nas kada smo jaki i kada smo jedno, kada smo zajedno. Dok predsjednik Aleksandar Vučić vodi Republiku Srbiju kao predsjednik svih Srba, čuvaće se Republika Srpska, biće čuvana i branjena, biće jačana i ojačana - istakao je Vulin.

On je dodao da je "stvaranje srpskog svijeta proces koji se ne može zaustaviti".

- Srpski svijet znači da su Srbi jedinstven politički narod. To znači da o najvažnijim nacionalnim pitanjima odlučujemo zajedno, to znači da smo uvijek tu uz svoju Srbiju, baš kao što je i Srbija uz nas bez obzira gdje mi živeli. I ova današnja manifestacija je jedan od načina da pokažemo da se srpski svijet stvara, da se ne stidimo sebe, da smo složni, da smo ujedinjeni, da smo jaki - poručio je Vulin.

On je istakao da je predsjednik svih Srba Aleksandar Vučić u najtežim vremenima uspio da sačuva Srbiju i još jednom poručio da će svi Srbi biti zaštićeni bez obzira gdje žive, dok god je Vučić na čelu Srbije.

- Predsjednik svih Srba Aleksandar Vučić je u ovim teškim danima uspio da sačuva Srbiju od toga da vodi tuđe ratove i tuđe sukobe, da gubi stare prijatelje, uspio je da ne dozvoli da Srbi postanu igračka u rukama drugih - istakao je Vulin.

On je poručio da je Novi Sad grad svih Srba i svih građana bez obzira kako se prezivali, da je to grad koji pripada svima, te da niko nema prava da nas dijeli.

- Okupili smo se danas da bi govorili svojim jezikom, pjevali svoje pjesme, radovali se što smo zajedno i što postojimo. I svi oni koji misle da Srba nema i da srpskog svijeta nema ili da ne treba da ga bude, treba samo da dođu i da nas pogledaju, da vide ovu našu prelepu djecu i da shvate da su grdno pogriješili, jer Srba ima i srpskog svijeta ima. Novi Sad pripada svima, ovo je grad svih Srba i ovo je grad svih građana bez obzira kako se prezivali i odakle dolazili. Nemojte da nas dijelite, srpski svijet nas okuplja i objedinjuje - poručio je Vulin.

Pored Vulina na 22. Zavičajnom zboru u Bukovcu prisutnima su se obratili i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, načelnica opštine Drvar Dušica Runić, kao i Duško Ćutilo direktor Fonda za izbjegla, raseljena lica i saradnju sa Srbima u regionu.