Aleksandar Vulin (Foto: mupsrbije) - Foto: Instagram
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je da lider SDA Bakir Izetbegović ne može da prežali što su vremena turčenja prošla i što volja begova nije zakon u BiH.

- BiH nestaje kao funcionala država - ne zato što je opstala Republika Srpska, već zato što je Izetbegović opstao na čelu SDA - rekao je Vulin odgovarajući na izjavu Izetbegovića da bi "poštovao Srpsku pravoslavnu crkvu kada bi ona popravljala svoj narod".

Prema njegovim riječima, da je bilo koji srpski političar počeo da dijeli lekcije Islamskoj zajednici i da vrijeđa muftije i imame ili bi izazvao džihad ili bi mu EU uvela zabranu pojavljivanja u javnosti.

Hrišćanska Evropa bi, kaže Vulin, morala da se sjeti da prve hrišćanske glave nisu odsijecane u Iraku, već na planini Ozren od ruku pripadnika takozvane Armije BiH i odreda "El mudžahedin".

- Sin prvog islamskog fundamentaliste Evrope ocjenjuje da pravoslavlje nije samo bezobrazno već je i opasno - naveo je Vulin, koji je i predsjednik Pokreta socijalista, članice vladajuće koalicije u Srbiji.