hapsenja.jpg
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin saopštio je da je danas uhapšeno 17 pripadnika organizovane kriminalne grupe, koju su predvodili Veljko Belivuk i Marko Miljković, a čiji se članovi sumnjiče za ubistva, iznude, otmice i dilovanje drogom.

Vulin je naveo da su članovi ove grupe ubijali, mučili, otimali i vršili najstrašnija krivična djela "o kojima je teško pričati".

- Srbija je ozbiljna zemlja, nikada više neće dozvoliti da se na njenoj teritoriji stvori novi Zemunski klan - poručio je Vulin.

On je zahvalio pripadnicima MUP-a, Tužilaštva za organizovani kriminal i Bezbjednosno informativne agencije i istakao da je ova akcija rezultat brojnih neprospavanih noći.

Vulin je ukazao na to da je prošlo samo 100 dana od kada je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naložio pojačanu borbu protiv organizovanog kriminala, te podsjetio da su Tužilaštvo za organizovani kriminal, MUP i BIA u Srbiji uhapsili Darka Eleza, koji je godinama izmicao pravdi.

Naveo je da je riječ o velikoj organizovanoj kriminalnoj grupi i da ne isključuje mogućnost da je bilo još krivičnih djela, te pozvao građane Srbije da se obrate MUP-u ako su oštećeni ili znaju bilo šta o djelovanju ove grupe i prijave to.

Funkcioner MUP-a Ninoslav Cmolić rekao je da je ova akcija planirana mjesecima i da se ova grupa sve vrijeme krila iza navijačke grupe "Partizana", ali da "nisu nikakvi navijači već najobičniji kriminalci".